MUZIEK AAN BED

MUZIEK AAN BED is een unieke concertvorm speciaal ontwikkeld voor kinderen in het ziekenhuis. Het is een muzikale, mobiele act waarbij twee cellisten één cello bespelen, met vier handen en twee stokken. Duetten op één cello. Het is een kort en persoonlijk optreden waarbij we tot aan een ziekenhuisbed komen en waar de bijzondere kracht van celloklanken zijn werk kan doen.
Muziek blijkt een welkome afleiding, een lichtpuntje in de dag, waar kinderen én hun ouders samen steun aan ontlenen tijdens hun vaak ernstige ziekte en soms langdurige verpleging. “Wij geloven in muziek als medicijn. Laat de wetenschap het bewijzen, wij zien het met eigen ogen: een lach, een traan, beweging, berusting, allemaal reacties op MUZIEK AAN BED.”
De bekendheid van MUZIEK AAN BED neemt snel toe en het aantal optredens groeit. Onlangs is het project van twee naar vier cellisten uitgebreid om aan de vraag te kunnen voldoen. MUZIEK AAN BED vindt aansluiting bij wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op de invloed van muziek op ziekte en herstel.
“Wat is er mooier dan met muziek mensen raken?” De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander.

Klik hier voor de website: www.muziekaanbed.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *