WE BIEDEN MASTERING AAN

We bieden vanaf nu ook mastering van je muziek/lied aan.

WAT GEBEURT ER BIJ HET MASTEREN?

Tijdens het masteren wordt je track geanalyseerd op speciale luidsprekers met lineaire weergave. Hierdoor is het mogelijk om problematische frequenties in je muziek vast te stellen en op te lossen. Doorgaans worden er 4 aspecten verbeterd om jouw cd een professionele indruk te laten geven.

De klankleur, ofwel frequentiebalans van je track wordt aangepakt. Niet gemasterde tracks klinken vaak dof en hebben (te) veel laag.
Vervolgens wordt gekeken naar ruimtelijkheid van jouw song. Dit is afhankelijk van het muziekgenre en de wensen van de artiest; je kunt je productie klein en intiem of juist groots en overweldigend laten klinken. Door dit te optimaliseren tijdens de masterfase komt je track tot leven.
Daarna verbeteren we de dynamiek, ofwel de verhouding tussen de harde en zachte stukken van het volume. Je wil bijvoorbeeld niet dat bepaalde elementen op een storende manier de aandacht op zich vestigen. Tot slot, wanneer dit allemaal op elkaar is afgestemd, is het tijd om het volume te optimaliseren.

Klik hier voor onze mastering-pagina met meer info en video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *